Strong by Nature

"Hurra for en sejr!!"

Før kurset var ”T” bange for at cykle i skole og gå alene. Ligeledes var det udfordrende for hende at være med ude at handle og være sammen med mange mennesker.

Hun fik svært ved at trække vejret og følte ofte, hun skulle besvime. Inden kurset forsøgte ”T” at undgå de ting, der gjorde hende bange.

”T” havde nogle rigtigt gode dage på kurset. De forskellige øvelser var sjove og udfordrende.

Der er ingen tvivl om, at kurset ”Strong By Nature” samt Allan og Kenneths tilgang til angst har givet hende værktøjer, der hjælper hende fremover.

Efter kurset kom sidste skoledag på hendes daværende skole. En af ”T’s” værdier er netop at være sammen med venner, og det er vigtigt for hende at kunne deltage i fællesskabet.

Angstfølelserne var der flere dage før og også på selve dagen, men ”T” tog med klassen på McDonalds, hvor hun selv bestilte mad, hun tog sammen med sine kammerater bussen til stranden, og hun var på stranden iført badetøj. Hun kunne være med trods ubehaget – hurra for en sejr!!

Hilsner M.S.

(har valgt at anonymisere sit og datterens navn)

Helt andet syn på sig selv

Inden kurset var Marinus meget “sortseer”. Skolen var dårlig, alle på skolen var dumme. “Jeg behøver ikke komme, det betyder ikke noget og bliver aldrig godt”

Hans fremtidsplaner var meget langt væk, og han var ikke selv en del af løsningen til at nå de drømme.

Det første møde med Allan var meget grænseoverskridende for Marinus.

Han ville ikke tale om det, men jeg kunne mærke, han var interesseret.

Allan forstod at gøre samtalen let, og han var tillidsvækkende.

Marinus brugte sædvanlige mønstre og sagde, han ikke ville deltage, men det lykkes alligevel at få ham med.

Samarbejdet med Allan og Kenneth har været godt og åbent. Der har været gode og hurtige svar på spørgsmål. God kommunikation på både telefon og mail. Videomøde fungerede fint, og det var godt at se de andre forældre.

Marinus er en dreng, som ser folk an, men Allan og Kenneth fik hurtigt en sikker plads, og det er altafgørende for, at samarbejdet kan fungere for ham.

Efter kurset har Marinus fået et helt andet syn på sig selv men også på andre unge med lignende udfordringer. Han har fanget tanken om at beslutte sig for, hvad der er vigtigt og gå efter det. Han har fået tillid til, at han selv kan skabe noget, og han er blevet mere åben omkring sine udfordringer. Han har forklaret familie og lærerne, hvad kurset gik ud på, og når han har klaret en udfordring, hvor angsten fyldte, beskriver han; det var viljen, der styrede 🙂

Marinus og jeg er begge meget taknemlige for, at han fik en plads på netop dette kursus. Naturen og metoden er en sikker vinder.

– Mette

Der skulle et mirakel til

Vi var udfordret som familie på grund af vores drenges skolevægring, der skyldtes både angst og mistrivsel i forhold til skolen.  Vi vidste ikke, hvad vi skulle gøre. Det havde stået på i lang tid. Det var vanskeligt at forstå, at vores drenge havde det så svært. 

Vi kunne reelt kun se, at et mirakel kunne være løsningen. Vi fik via kommunen tilbudt et forløb hos Strong By Nature.  

Allerede ved første kontakt oplevede vi Allan og Kenneth som lydhøre, flinke og imødekomne. 

Vi fik hurtigt overblik over, hvordan vores forløb skulle foregå. Vi følte os trygge allerede fra første kontakt. 

Forløbet var meget givtigt. Der var utrolig meget fakta, som vi kunne forholde os til. Alt, hvad drengene lærte, blev kombineret med praktiske øvelser, så de meget tidligt i forløbet kunne arbejde med deres udfordringer.  Vi fik en forståelse for, hvorfor vores hverdag var, som den var. 

Allan og Kenneth var utroligt dygtige til at tackle begge drenge på hver deres måde. Vores løbende opfølgninger på zoom var også rigtigt gode, der var flere spørgsmål, vi fik svar på, og vi fik hjælp hele vejen igennem. 

Allan og Kenneth var gode til hurtigt at give drengene selvtilliden igen, og alle øvelserne gav dem værktøjer, så de nu både kan handle på og tackle situationer omkring dem, hvor de kommer i skole og har et langt mere inspirerende liv med mål og retninger for deres fremtid.

Vi er meget glade for, at det var hos netop Strong By Nature, vi fik forløbet.

Susanne & Claus

Fed måde de arbejder med børnene!

Min glade dreng er tilbage.

Fra utryghed, mange tårer, migræne, mavepine og svært ved at sove alene – til en dreng der nu – få måneder efter – har lært at håndterer sine udfordringer, og har succes med det!

Strong by Nature kan varmt anbefales.

Kenneth og Allan er fantastiske til at møde børnene på deres niveau.

Og har givet os nogle super gode værktøjer, som er nemme at bruge i hverdagen. Fed måde de arbejder med børnene!

Af hjertet tak fra os.

Rikke

Vi vil rigtig gerne anbefale forløbet

Vi har fulgt et Strong By Nature forløb med Allan og Kenneth, i København.

Vores søn har oplevet angst for at blive dårlig. Det vil sige, at han nemt fik kvalme og følte, at han ikke kunne trække vejret ordentlig. Dette viste sig ved, at han flere dage blev ked af at skulle i skole og ikke kom afsted. Det forstyrrede også hans søvn ved at han stod meget tidligt op. Han havde også svært ved alt transport som bil, tog og fly.

Ved Strong by Nature forløbet fik han konkrete redskaber til at håndtere ubehagelighederne.

Vi vil rigtig gerne anbefale forløbet og håber, at andre forældre i København også kan blive tilbudt Strong By Nature.

Forløbet var vel tilrettelagt. Kommunikation, materiale og information var rigtig godt og professionelt. 

Rent praktisk var det også dejligt, at det var tre dage i stedet for andre forløb, hvor man  eksempelvis skal afsted 10 eftermiddage og skal have dette til at passe med arbejde. 

 – Malene Hansen

Al skepsis fejet af bordet

I de seneste 3 år har vores datter, på nu 11 år, lidt af angst.

Hun har siden hun var helt lille altid haft svært ved, at skulle afleveres i først dagpleje, siden børnehave og skole. Men for ca. 3 år siden eskalerede det og blev til regulær angst. Det medførte både skolevægring og angst for alle mulige ting: mørke, at være alene, at lege hos andre, angst for ænder, fisk, mange mennesker m.m.

Vi har gennem tiden prøvet forskellige ting, bl.a. ”cool kids” der hjalp i en periode, men trods at vi blev ved med at træne de redskaber vi havde fået, så vendte angsten alligevel tilbage.

Da vi kort før sommerferien fik tilbudt at Lærke (og vi) kunne komme med på et ”strong by nature” forløb sagde vi derfor straks ja, om end med en smule skepsis.

Men da vi fik forelagt konceptet, kunne vi bare mærke, at der her var noget der gav mening! Og da vi alle tre mødte op til første kursusdag, blev al skepsis fejet af bordet, da vi mødte Allan og Kenneth. Det var SÅ tydeligt, at de vidste præcis hvad der rørte sig inde i vores datters hoved og krop, og hun åbnede sig med det samme op over for dem.

På de tre dage kurset varede lærte vores datter, at det er helt ok at have tanker og følelser omkring angst. At hun er helt ok, også selv om det fylder i hende. Og vigtigst af alt: hun lærte, at selv om de tanker og følelser er der, så behøver det ikke være dem der styrer hendes liv.

Det er nu 2 måneder siden hun var igennem forløbet. Hver dag siden har vi mærket hvordan hun bruger de værktøjer hun har fået. Hun lader sig ikke længere slå ud af uforudsigelighed ved nye ting! Hun kan på meget kort tid overvinde sine angst tanker og gøre ting, fx bade i en sø hvor der er fisk, gå alene ud og handle, lege hos veninder, ved blot at bruge de teknikker hun har lært. Det er en meget gladere og friere datter vi nu oplever folde sit spirende teenagerliv ud.

Men bedst af alt er det, at hun nu er begyndt at kunne gå i skole igen. Endnu ikke på fuld tid, men vi er overbevist om, at hun inden Nytår er tilbage på fuldt skema.

Det har været en gave, både for vores datter og os som familie, at være så heldige, at støde på mennesker som Allan og Kenneth, der med deres ekspertise og engagement formår, at hjælpe børn, der i den grad er fanget i deres egne tanker. Vi er dem evigt taknemlige og kan på det varmeste anbefale et ”strong by nature” forløb.

– Lone & Thomas

En helt igennem positiv oplevelse for os og for JN at være i kontakt med Strong by Nature

Mandagene blev pludselig dage, hvor han var syg og sløj – ”jeg kan ikke komme i skole”. Men op ad formiddagen ringede de fra skolen: Hvor er JN? Han var aldrig mødt op. Det viste sig, at han sad hjemme i kælderen og gemte sig og ventede til hans klasse fik fri.
Værelset blev stedet for hans liv – kom ud og spiste sammen med os, gik en tur, når vi havde bearbejdet ham og helst, hvis vi havde en gulerod i den anden ende: en tur på Sunset (han forblev stadigvæk MEGET spinkel). Og så kom han ud for at klappe og kæle for hunden.

Han kom til undersøgelse på psyk – havde han en opmærksomhedsforstyrrelse af en eller anden slags? Nej, de havde ikke set nogen mere kvik til at svare på spørgsmålene.

En dag blev ordet ”indberetning” nævnt – som om det var den værste ting, der kunne tilstøde os. Til det første møde fik vi indtrykket af, at det egentlig bare var os, den var gal med. ”I må jo også gerne stille krav til ham”. Og jeg havde billederne på nethinden at mig, der forsøger at hive ham ud af sit værelse. Vi følte os virkelig ikke forstået.

”Vi har det her tilbud, som hedder Strong by Nature” – og så så vi en lille intet-sigende Youtube-film. Det kunne ”kvinden fra kommunen” også godt se ikke sagde så meget. ”Men mange har haft glæde af det”.

Efter så mange metoder og planer var forsøgt og mislykket, så var vi forældre ikke optimistiske, men vi ville ikke lade noget være uprøvet. Han have mod på det – så vi kørte ud. En intro-dag for os forældre og to dage med aktiviteter og indlæring. JN blev set, blev udfordret på sit niveau og fik givet nogle metoder til at håndtere de udfordringer, han står i.

Han er kommet på efterskole og går til undervisning!! Han har naturligvis fagligt nogle huller efter over 2 års manglende skolegang, men det får han indhentet stille og roligt. Han er lærer-nem og har lyst til at lære nyt.

Men efter 2 år, hvor hans verden har været hans værelse, så er det ikke unaturligt, at han lige skal tage små skridt hvad det angår. Andre steder tager han store skridt – det koster på energi-kontoen.

Men skolegang, forpligtelser, mødetider, sang, eftertanke og terminsprøve er han klar til. Jeg hentede ham hjem fra skolen i går – de andre skulle til Italien – en åben, glad, syngende dreng (vi fejrede det med at spise hotdogs i IKEA). Den skønne søn, der ”forsvandt” for 3 år siden, er ved at dukke op.

Det har dog været en helt igennem positiv oplevelse for os og for JN at være i kontakt med Strong by Nature – og det har givet praktiske redskaber og anerkendelse, som vi har brugt.    

– KL

Kæmpe store fremskridt uge for uge

Vi er ovenud lykkelige for at have fået hjælp af Allan og Kenneth.

Vores datter på 12 forandrede sig over måneder fra at være en glad, velfungerende, vellidt og fagligt dygtig glad pige, til at være indadvendt, trist, ked, irritabel og bange. Ængsteligheden udviklede sig til regulær angst og hun havde et par skræmmende panikanfald, som slog hun hende helt ud af kurs. Det udviklede sig til skolevægring og angst for sociale sammenhænge. Vores familie kom under kæmpe pres. Sygemelding fra arbejde, søskende der led afsavn fra forældre og ikke forstod, hvad der foregik og reagerede med frustration og vrede.

Vi forsøgte gennem skole, kommune og læge at få fat i hjælp, men den bureaukratiske proces i det offentlige, er på ingen måde så akut, som det føles, når man ser sit barn “gå i stykker”.

Efter at halv års hårdt arbejde for alle i familien, så vi frem mod en sommerferie, med en datter som havde svært ved at sidde til bords med egen familie, undgik kontakt med alt og alle og som aldrig forlod matriklen. Hun var angst for angsten, og undgik alt der kunne “pirke hul”, på den bobbel, hun havde lukket sig selv ind i. Vi var desperate for at få hjælp til hende, og hun var selv ved at miste håbet, på at hun ville få et “normalt” liv igen. 

Vi fandt frem til Allan og Kenneth, som strikkede et forløb sammen til vores datter og vores familie. Hun så frem til workshop-dagen med lige dele frygt og håb – det samme gjorde vi som forældre. Hun fik tillid til de to med det samme. De er et par utroligt behagelige, professionelle, men alligevel familiære “gutter”. Workshoppen var uddannende og udfordrende for os alle. Angsten kiggede frem på dagen også, men blev håndteret med det samme, og oplevelsen var første skridt på vejen mod “det gamle liv”.  Allerede en uge efter 1. dag med Allan og Kenneth, var hun igen begyndt at danse og synge. Hun havde fået mod på at “være med ubehaget” og udfordre de fysiske symptomer. 14 dage efter så vi igen familie og nærmeste venner, og hun var med ude og handle osv. Kæmpe store fremskridt uge for uge henover sommeren, og ved skolestart, var hun klar til fuld tid i ny klasse. Selvfølgelig med udfordringer undervejs, men vi følte os godt klædt på som forældre, til at støtte og motivere undervejs. Enkelte online/telefon-samtaler med Allan når der var behov for en det, og allerede nu, et par mdr efter, er vi kommet rigtig godt i mål og vores datter er næsten kommet “tilbage til sig selv”.

Vores familie er tilbage i balance og har alle lært utrolig meget om os selv og hinanden. Tør slet ikke tænke på, hvor længe hun skulle have gået uden hjælp og være væk fra skole og sociale sammenhænge, hvis vi ikke havde fået hjælp af Allan og Kenneth, og hvilke konsekvenser det kunne have fået for os som familie.

Vi anbefaler Allan og Kenneth til alle familier vi hører om, hvor der er børn der er “kommet ud af balance” og har brug for at kærligt bestemt puf, for at komme tilbage på sporet.

– Camilla

Løftet grundstemning

Vi fik tilbudt forløbet med kort varsel og stod med en dreng på 13 år, der ikke selv kunne deltage – det var svært, næsten umuligt, bare at komme ud af bilen. At han selv skulle deltage i tre lange dage med fremmede mennesker, var ikke en mulighed. Takket være Allan og Kenneths forståelse for det enkelte barn, fik han lov at deltage perifært, med mor eller far ved siden af og lave de fysiske øvelser efter de andre havde prøvet dem. Det var lange dage og det var hårdt, men han følte sig i den grad set og lyttet til af voksne, der forstod, hvad der foregik inde i ham.

Efter forløbet hos Allan og Kenneth er grundstemningen hos Nikolaj ændret, han har lettere ved smil, han kigger op og taler med familien og kan lave sjov. Det er stadig svært, men nu har vi fået et fælles sprog og værktøjer at arbejde med. Før lukkede kroppen fysisk ned når angsten og ubehaget blev for stort, det kan den stadig gøre, men nu kan vi tale os ud af det og efter en svær episode, kan resten af dagen godt blive god.

Konceptet omkring Strong by Nature er fantastisk, en ting er at det foregår udenfor, med plads og højt til himlen. En anden ting er den kognitive terapi det bygger på, hvor det handler om accept, for vi kan ikke trylle ubehaget væk. Helt afgørende er Allan og Kenneths tilgang til børnene og deres forståelse for, hvad det er de hver især udfordres af. Jeg har snakket om Strong by Nature til alle der ville lytte, fordi vi med egne øjne har set og mærket den forskel forløbet gjorde for vores dreng og vores familie.

Hilsen Jane
Mor til Nikolaj

Sofia har under og efter forløbet taget et kvantespring

Først tak for et godt forløb, hvor vi følte os taget godt i hånden hele vejen, og hvor vi kunne mærke på vores datter fra gang til gang, at der skete en positiv forandring i forhold til hendes tro på sig selv og sine ressourcer.

Før forløbet oplevede vi ofte, at Sofia tvivlede på, om hun var god og køn nok, og hun havde ikke været i sin klasse i mere end et år, før hun havde en følelse af, “at de andre kiggede mærkeligt på hende”.

Hun turde ikke tage med skolebussen og havde ikke mod til at deltage i aktiviteter, hvor der var mere end en til to andre involveret.

Vi oplevede nogle gange, at hun gjorde skade på sig selv, ofte når hun ikke kunne udtrykke sig i situationer, der frustrerede hende, og hun var mere indelukket og valgte ofte sit eget selskab.

Sofia har under og efter forløbet taget et kvantespring, hun er tilbage i sin klasse nu på fuld tid, hun tager skolebussen og har deltaget i sportsdagsarrangement med sin klasse, hvor de skulle konkurrere med andre skoler.

Vi har netop afsluttet en weekend, hvor en veninde har været her til “sleepover” …

Alt i alt oplever vi en gladere datter, som gerne deltager i arrangementer, som tror mere på sig selv og griner meget mere.

Vi arbejder stadig herhjemme med brug af Strong by Natures apps, og vi er glade for dem. Vi er så glade for den plads, hun fik, og vi kan kun give vores største anbefalinger til andre.

De bedste hilsner

Sofia, Claus & Bella